La I Mostra de videoactius i de desobedencia es una muestra de documentales y video-acciones sobre resistencia y desobediencia civil a la violencia policial, económica, política y social. Se realizará en Espluges de Llobregat el 3 de Febrero y todas las proyecciones son gratuitas.

Programa de I Mostra de videoactius i de desobedencia

Vídeos que se proyectarán:

* Paterada al Forum
* No al TAV, fermarlo e possibile
* Itoiz, ito EZ
* La ciudad de los otros
* Besos al Besós
* Contracorriente
* The life in the fast lane – Autopista M11 en Claremont road
* Aubonne bridge action – Autopista Ginebra Laussanne
* La batalla de euskalduna
* «Sorpresa»

Introducciì

La resistència a les imposicions del poder existeix des de que neix el mateix poder. La desobediència s’ha fet servir histìricament per a oposar-se a obligacions que atempten contra la vida, la dignitat i les necessitats bí siques. Són maneres de fer que no hem inventat nosaltres: la resistència i la solidaritat són eines populars que formen part de la histìria de les lluites pel benestar collectiu. Encara que les vulguin criminalitzar i associar a delinqüència o incivisme, hi ha gent com tu i com la teva veí¯na jubilada que han fet, fan i faran actes prohibits i illegals perì necessaris per sobreviure en aquest món.

Amb el terme desobediència volem anomenar el que han arribat a fer altres persones en la defensa dels interessos populars. No pretenem definir ni promoure una única visió del que significa, l’objectiu de la mostra és veure, aprendre i debatre sobre la manera de defensar allì nostre (la nostra casa, el nostre barri, la nostra muntanya, la nostra dignitat).

Penjar-se d’un edifici amb una pancarta és una eina de difusió, igual que aquesta mostra és una eina per difondre diferents maneres de pensar i de resistir els interessos del poder. També volem conèixer altres experiències a altres racons del món. Volem veure i aprendre altres mètodes per a aturar mí quines, com un exercici de pedagogia per a dotar-nos d’eines populars si qualsevol dia d’aquests ens veurem en l’obligació d’aturar el pla Caufec a Esplugues o altres plans caufec a on sigui. Volem acostar-nos a altres pobles i conèixer les seves visions dels conflictes ambientals, polítics, socials, etc.

Ens agradaria que vinguessis doncs ens hem esforí§at per a oferir 12 hores de resistències i desobediència en forma de video per a enriquir-nos i donar-nos suport mútuament.
barra

Què és acció

ACCIÓ vol ser una mostra d’un model de resistència a la violència policial, política econìmica i social. Vol mostrar com són les accions directes de desobediència. Vol veure quines són les diferents accions, les formes…perì també el perquè d’actuar així, com s’organitza, com es viu i es resiteix la por…

d’on surt

Aquesta mostra surt de la voluntat de les persones que des de fa 15 anys s’oposen al Pla Caufec (ara Porta Barcelona). Aquesta gent, des de fa 3 anys ha pres com a propi, un model d’acció directa popular, i collectiva fonamentada en la desobediència. I per fer-ho ha tingut com a referent altres experiencies de resitència popular similars.

que busca

Creiem que qui millor coneix com actuar és aquell que ho ha fet…i és per aixì que fem una crida a la gent que pot tenir experiències d’accio directa i que hagi editat un vídeo a contactar amb nosaltres per fer-nos arribar el vídeo i per mirar de poder venir i explicar l’experiència. També convidem a tota persona que conegui un vídeo que pugui ser mostrat a fer-nos arribar les dades del vídeo…

Contacto:

www.noalplacaufec.net
www.mostravideoactiu.org
telf 685 269 787